Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
21 oktober 2008


 

Bus naar nieuwe wijk

Bron: Stentor

APELDOORN - Binnenkort kunnen mensen met de stadsbus naar Zuidbroek. De huidige lijn 7 richting Sprenkelaar wordt met ingang van de nieuwe dienstregeling - 14 december - verlengd. De bus zal in Zuidbroek tijdelijk over de Calypsostraat rijden. Die weg wordt voor december aangesloten op de Anklaarseweg.

Volgend voorjaar volgt de aanleg van een speciale busbaan, die parallel aan de Gavottestraat zal lopen. Die werkzaamheden zullen in de zomer klaar zijn. ,,De bus rijdt in twee richtingen via dezelfde route'', zegt Jan Wijers, vervoerkundige bij vervoerbedrijf Veolia.

,,De bus gaat via een halfuursdienst rijden'', vervolgt Weijers. ,,Dat betekent wel dat we een extra bus in moeten zetten, omdat de gehele route van lijn 7 straks zo'n 45 minuten duurt.''

In eerste instantie zal Zuidbroek twee haltes hebben. Hoe verder de wijk wordt opgeleverd, hoe meer haltes er bij komen. Het is nog niet duidelijk waar in eerste instantie het keerpunt komt. Veolia overlegt daar nog over met de gemeente.

Een aantal jaar geleden vatte de vervoerder het plan op om – zodra de eerste woningen in Zuidbroek waren opgeleverd – een klein busje te laten pendelen tussen Zuidbroek en winkelcentrum Anklaar. Daar zouden passagiers kunnen overstappen op een stadsbus. Dat plan is nooit tot uitvoering gebracht vanwege vertraging in de bouw en de wens voor een rechtstreekse verbinding met het centrum, zegt Weijers.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.