Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
20 maart 2009

Bron: De Stentor 19 maart 2009

Of dat 'optimale model' ook werkelijkheid wordt is allerminst zeker. Het college van burgemeester en wethouders heeft nog geen standpunt ingenomen en wil op 16 april eerst de mening van de gemeenteraad horen. Ongetwijfeld zullen bewoners van Zuidbroek en Zevenhuizen dan weer massaal aanwezig zijn, net als vanavond. Want het is een heikele kwestie daar in het hoge noorden van Apeldoorn. De belangen van de nieuw- en oudkomers zijn flink tegengesteld. Bewoners van de Muziekbuurt willen geen sluipverkeer van Zuidbroek richting zuiden door hun woonstraten. De nieuwelingen in Zuidbroek vrezen op hun beurt Woudhuis-toestanden als er te weinig ontsluitingen voor hun wijk komen en willen meer verbindingen.

Op verzoek van de gemeenteraad liet wethouder Rob Metz alle varianten nog eens op een rijtje zetten. In de presentatie werden de meningen van de diverse bewonersgroepen geanalyseerd en samen met het advies van verkeersbureau Goudappel tot het 'optimale model' gesmeed. Daarin wordt de Operettestraat afgesloten, maar op een dusdanige wijze dat die afsluiting later ook weer weg kan worden gehaald. De Calypsostraat krijgt drempels en plateaus om doorgaand verkeer te ontmoedigen. Bus en fietsers krijgen (voorlopig) het alleenrecht op de Gavottestraat.

Tegelijk gaat de gemeente de Calypsostraat goed in de gaten houden. Volgens het bestemmingsplan mogen er maximaal vijf- tot zesduizend auto's per etmaal door de straat rijden. Worden dat er meer dan is de gemeente juridisch verplicht daar wat aan te doen. In dat geval liggen alle varianten weer op tafel, kan de Operettestraat eventueel weer worden opengesteld evenals andere straten of krijgt de Calypsostraat een doseersysteem met verkeerslichten. Kern van dit model, benadrukte wethouder Metz, is dat alle opties voor de toekomst openblijven. Diverse politieke partijen (Leefbaar Apeldoorn, CDA, D66) vroegen zich hardop af of dat realistisch is en of alles niet volgebouwd zal zijn. Daarmee namen ze een voorschot op de politieke discussie van 16 april. Dan mogen ook de bewoners van Zuidbroek en Zevenhuizen hun mening geven over het optimale model. 

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.