Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
13 juni 2009

Bron: de Stentor

 

 

De feitelijke bouw begint dit najaar, 24 juni timmeren de betrokken bestuurders en kinderen van de scholen in Het Kristal het bouwbord in de grond.

Dat gebeurt op de hoek van de Laan van de Charleston en de Distelvlinderlaan. In het gebouw komen drie basisscholen, een school voor speciaal onderwijs, een buurtsuper, een grand-café en een wijkcentrum. In de woontorens van het centrum is plek voor honderd woningen van de Woonmensen en enkele zorgvoorzieningen. Bewoners van de woningen kunnen daar aankloppen voor eventuele zorg. Het Kristal is ontworpen door de Architekten Cie uit Amsterdam. Het gaat om een flink gebouw met een omvang van zes voetbalvelden. Naast vier woontorens van twaalf, negen, acht en zes verdiepingen komen er lage gebouwen van een enkele, twee en drie verdiepingen. In de laagbouw komen ook twee sportzalen, een zwembad en een parkeergarage.

Er komt een pallet aan activiteiten voor het centrum, dat de huiskamer van Zuidbroek moet worden. Momenteel telt de wijk ruim vierhonderd woningen, maar dat worden er uiteindelijk 3400. Het Kristal wordt in 2011 opgeleverd.

Op 24 juni gaat ook de website kristalapeldoorn.nl de lucht in.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.