Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
27 juni 2009

Bron: De Stentor

Tijd om aan de weg te timmeren en tijd voor een feestje.

Dat gebeurde gisteren op de hoek van de Laan van de Charleston en de Distelvlinderlaan in Zuidbroek. Samen met leerlingen van de toekomstige scholen in Het Kristal lieten wethouder Hans Wegman en directeur Peter Koburg van woonzorgcorporatie de Woonmensen een met kindertekeningen behangen doek zakken, waardoor een immens bouwbord zichtbaar werd.

Het Kristal, goed voor elkaar, staat er met grote letters. Een tekst met een meervoudige betekenis. Met de bouw van voorzieningencentrum Het Kristal heeft de nieuwe wijk Zuidbroek het straks goed voor elkaar, maar het benadrukt ook de zorgcomponent van het project, met zorgwoningen, diverse instellingen op het gebied van gezondheid en welzijn, speciaal onderwijs, een buurtcentrum en zelfs een restaurant.

Koburg noemt Het Kristal een voor Nederland uniek project. ,,Erg mooi dat we nu de voorfase achter ons hebben en kunnen gaan bouwen. Maar Het Kristal heeft ook een sociale inhoud. Het wordt een soort dorpsplein, waar mensen graag komen. Met een restaurant waar de gehandicapten van de Passerel een grote rol in gaan spelen, of gewoon een leuke plek om te komen''.

Volgens Koburg is Het Kristal ook een belangrijke economische factor. ,,Het is toch een investering van ruim 50 miljoen. Dat is belangrijk in deze tijd, want het levert werkgelegenheid op. Ook daarom is dit een belangrijk moment''.

Wegman zei de plannen voor Het Kristal al te kennen uit de tijd dat hij nog raadslid was. ,,Toen zei ik, dat dit vast heel mooi zou worden. Maar als wethouder denk ik, dit wordt schitterend.''

Ook Wegman wees op het moment waarop de bouw van start gaat. ,,De bouw van Het Kristal is heel belangrijk in een tijd dat de woningbouw vertraging oploopt. We moeten als gemeente ervoor zorgen dat voorzieningen de wijk nog aantrekkelijker maken. Ik ben blij ook voor de kinderen die hier onderwijs gaan krijgen en de kinderen uit het speciaal onderwijs, die hier ook hun plek krijgen. Voor de woningen is veel belangstelling. Dit is een grote kans voor de toekomst''.

Met de bouw van Het Kristal begint het noordelijke deel van Zuidbroek langzaam toch wat gevuld te raken. Op de flinke lap grond tussen Laan van de Charleston, Nijbroekseweg, Citroenvlinder en Distelvlinderlaan komen vier woontorens van zes, acht, negen en twaalf verdiepingen met in totaal 148 woningen.

Daarnaast is er laagbouw van een enkele, twee of drie verdiepingen en een centraal gedeelte, met onder meer een restaurant. De laagbouw krijgt daken van groen.

Aangezien de investering meer dan 50 miljoen euro bedraagt, moest het project Europees worden aanbesteed. Eind augustus wordt de keuze voor een aannemer gemaakt, waarna de bouw ongeveer in oktober kan beginnen. De oplevering is echter pas in 2011.

Gisteren ging ook een speciaal opgezette website in de lucht. Op www.kristalapeldoorn.nl houden gemeente en Woonmensen de ontwikkelingen rond het project bij. Uiteindelijk verschijnen ook de activiteiten in het centrum op de site.
Doorsturen Afdrukken Reageren(0)

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.