Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
23 juli 2009

Bron: De Stentor

Zorggroep Apeldoorn is na de zeven woningen van projectontwikkelaar John Kampkuiper aan de Terwoldseweg de tweede bouwer in De Wellen, het derde deelgebied van Zuidbroek. Aan de overkant van de weg is GGNet bezig met bouwplannen.

Op het terrein van Zorggroep Apeldoorn komt ook een gebouw voor de JP van den Bentstichting en mogelijk ook een kinderdagverblijf. Zorggroep Apeldoorn zou de komst van de kinderen toejuichen in een omgeving met zorgwoningen voor senioren en gehandicapten. Maar de gemeente heeft bepaald dat een kinderdagverblijf minimaal dertig meter van een woning verwijderd moet zijn.

Op het terrein komen vijf gebouwen. Op de hoek met de Terwoldseweg komt het hoofdgebouw, met in drie lagen 36 seniorenwoningen voor alleenstaanden of twee personen. Het gebouw komt op een terp te staan, waarin halfverdiept auto's kunnen worden geparkeerd.

Achter het hoofdgebouw komt een gebouw waarvan het ontwerp nog niet is begonnen. De bedoeling is een theeschenkerij in het gebouw onder te brengen. Verder komt er een gebouw met twee bouwlagen en twaalf eenpersoonsappartementen, dat ook plaats zou moeten bieden aan het kinderdagverblijf.

Het grootste gebouw komt aan de kant van de volkstuinen. Het bestaat uit twee delen, waardoor er doorzicht is van het beschut liggende middenterrein van het zorgcentrum in de richting van de volkstuinen. Het gebouw biedt plaats aan acht groepen van zes dementerenden.

De gebouwen worden deels van baksteen en deels van hout gemaakt. Ontwerper is Onyx Architecten uit Groningen, die ook de bijzondere houten brug bij Sneek heeft ontworpen. In de gebouwen komen ongeveer honderd appartementen. De commissie voor ruimtelijke kwaliteit heeft zich al lovend uitgelaten over de opzet en het eerste ontwerp van het zorgcentrum. Met de donkergrijze kleur van de gebouwen heeft de commissie nog wel moeite.


 

 

 

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.