Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
23 juli 2009

Bron: De Stentor

Dat blijkt uit een presentatie van het stedenbouwkundig plan voor het tweede deelgebied van Zuidbroek. De gemeente is inmiddels met de eerste ontwikkelaars in gesprek over het gebied.

Volgens stedenbouwkundige Annelies van Koeverden wil een aantal ontwikkelaars snel bouwen in het gebied, maar vaak wel in combinatie met huurwoningen. Ook de Apeldoornse corporaties zijn bereid in het gebied te beginnen.

Om meer variatie in het straatbeeld te krijgen, worden er diverse middelen ingezet. Van Koeverden: ,,We willen elk huis net een andere uitstraling geven, net dat unieke element meegeven. Een andere indeling, een andere deur, een andere omlijsting van de deur. Daarnaast laten we elk blok door tien tot twaalf ontwikkelaars ontwikkelen. Ook dat levert variatie op''.

Belangrijk kenmerk van Het Rooster zijn de brede en lange lanen, met dwars daarop smalle wegen met woningen als aan een steeg. Op drie plekken hanteert de gemeente soepele welstandsregels in die steegjes om toekomstige bewoners meer vrijheid te geven bij het ontwerp van de woningen. Ook komen er drie gebieden zonder welstandseisen. Architecten krijgen wel een thema mee, om te voorkomen dat er boerderettes naast moderne architectuur verschijnen.

Het Rooster wordt een relatief drukke wijk met veel kleine kavels. Er komen twee trapvelden van veertig bij tachtig meter. Ook kan er ook in de stegen worden gespeeld, want de auto's komen op groen omrande parkeerplaatsen aan de binnenhoven van de bouwblokken. Die hoven dienen ook als groene huiskamer voor de buurt. De gemeente wil bij de ontwikkelaars ook aandringen op een uniforme groene erfafscheiding om de binnenhoven. In de lange stegen krijgen de woningen een voortuin van twee meter, in de korte stegen een stoep van 1 meter 20.

Volgens plan komen er wel brede woningen. De gemeente eist een minimale breedte van 5 meter 75, sommige ontwikkelaars gaan al uit van zes meter.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.