Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
22 juli 2009

Bron: De Stentor

Het eerste gebouw in het nieuwe deel is de tweede vleugelschool van Zuidbroek, na de scholen in voorzieningencentrum Het Kristal.

De Vellertzoom is de groenzone op de grens van Zuidbroek en bedrijventerrein Apeldoorn-Noord. Tussen de Anklaarseweg en de Vellertheuvel staan zeven witte appartementengebouwen in een groen park. Tussen Vellertheuvel en de A50 wordt die groenstrook voortgezet. Het eerste blok wordt gevuld door de tweede vleugelschool van Zuidbroek, naar een ontwerp van MTB Architecten uit Apeldoorn.

Daarbij gaat het om een openbare basisschool van vijftien groepen, een protestants-christelijke school van 23 groepen (samen 825 leerlingen) en een kinderdagverblijf van de Stichting OOK met vier groepen (88 kinderen). Bovendien komt er een sporthal.

Met de sporthal erbij zou de beschikbare kavel echter helemaal vol moeten worden gebouwd, ten koste van een groene invulling van het terrein en dat is in strijd met de uitgangspunten die de gemeente voor het gebied heeft opgesteld. Om die reden wordt de hal op de eerste de beste kavel van het nabij gelegen bedrijventerrein gebouwd, aan de overzijde van wetering De Vellert. Een kleine brug voor fietsers en voetgangers verbindt de school met de sporthal. Op de hoek van het bedrijventerrein en naast de sporthal is een wat ruw speelterrein voorzien, dat 's avonds kan dienen als hangplek voor jeugd uit de nieuwe wijk. Die heeft dan minder de neiging het schoolterrein te betreden.

Voordeel van de sporthal op het bedrijventerrein is dat zij buiten schooltijd gemakkelijker te gebruiken is door anderen. Door het dubbele gebruik kan er volgens de gemeente een volwaardige sporthal komen met twee zalen. Er komt geen kantine en tribune.

Op het terrein van de nieuwe school komen 110 parkeerplaatsen. De oude Zuidbroekseweg, die een hoek van de kavel doorsnijdt, wordt gebruikt als entree voor fietsende scholieren. De parkeerplaatsen komen aan de andere kant van het terrein.

De scholen willen elk een herkenbaar eigen gebouw. Om die reden heeft MTB drie architecten op de klus gezet, twee voor de scholen en een derde voor de sporthal. De scholen krijgen elk hun eigen ingang. Tussen de beide scholen komt het kinderdagverblijf. Het dak dient als speelplaats voor de scholen. De scholen krijgen geen lokalen, maar themaplekken, waar leerlingen al of niet zelfstandig kunnen werken.

Opvallend onderdeel van een van de twee scholen is de zonwering. Volgens plan wordt die gevormd door een metalen staketsel, deels begroeid door blauwe regen.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.