Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
4 november 2009

 Bouw het Kristal in Zuidbroek start voor de kerst

Op 16 december 2009 gaat de eerste paal de grond in voor de multifunctionele accomodatie 'het Kristal' in het hart van Zuidbroek. Gemeente Apeldoorn en woonzorgorganisatie
de Woonmensen investeren gezamenlijk € 38,6 miljoen voor de bouw van dit voorzieningscentrum. Eind 2011 moet het centrale voorzieningscluster voor de wijk opgeleverd worden.

Het kristal herbergt vele functies, zoals basisonderwijs, speciaal onderwijs, kinderopvang, zorg, wonen en biedt vooral ruimte voor ontmoeting. Ook is er een kleinschalige buurtsuper voorzien, een grand café en een wijkcentrum. Bovendien komen er speciale servicewoningen van
de Woonmensen een een groot aantal zorgvoorzieningen voor jong en oud. Architect van
het Kristal is Frits van Dongen van de Architecten CIE uit Amsterdam.

"Het Kristal wordt het kloppende hart van Zuidbroek en is een nieuw landmark voor Apeldoorn", aldus verantwoordelijk wethouder Hans Wegman. "Ondanks de economische slechte tijd realiseren we nu samen met de Woonmensen een onmisbaar onderdeel van het Masterplan Zuidbroek. Dit geeft een stevige impuls aan de wijk."

Na een Europese aanbesteding ondertekenen de gemeente Apeldoorn en de Woonmensen over circa vier weken de aannemingsovereenkomst met Moes bouwbedrijf Oos BV (uit Zwolle) en Burgers Ergon Installatietechniek (uit Apeldoorn) en Kone Liften (uit Den Haag). De gemeente Apeldoorn bekijkt samen met de aannemers de mogelijkheden om tijdens de bouw leerwerkplaatsen te creëren voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

Voordat de overeenkomst wordt ondertekend, buigt de gemeenteraad zich op 19 november aanstaande over het laatste deel van de kredietverlening als voorinvestering voor de realisatie. Dit krediet wordt terugbetaald door de huuropbrengsten.

Maquette
In de hal van het Stadhuis is de hele maand november de maquette van het Kristal te bekijken. In december is de maquette te zien in het kantoor van woonzorgcorporatie de Woonmensen. Op de website www.kristalapeldoorn.nl leest u meer informatie over het hart van Zuidbroek.

------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie via de Nieuwdesk van de gemeente Apeldoorn, nummer (055) 580 13 63.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.