Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
18 november 2009

Virtueel Apeldoorn opnieuw genomineerd voor European eGovernment Awards

De virtuele wereld van de gemeente Apeldoorn is genomineerd voor de European eGovernment Awards, een prijs van de Europese Unie voor vernieuwende ideeŽn op het gebied van dienstverlening via internet. De gemeente Apeldoorn werkt bij dit project nauw samen met
de gemeenten Helmond en Tilburg en Cebra, het bedrijf dat de software heeft ontwikkeld.

Het is niet voor het eerst dat de drie samenwerkenden steden zijn voorgedragen voor
de eGovernment Awards. In 2007 werden zij al genomineerd in de catagorie 'Transparantie en Participatie'. Dit jaar is de virtuele wereld genomineerd in de catagorie ťGovernment empowering citizins'. De nominatie is gebaseerd op de doorontwikkeling, samenwerking en standaardisering van de virtuele steden en de resultaten die daarmee geboekt zijn. 

Totaal 259 voorstellen zijn beoordeeld door drie onafhankelijke experts. Belangrijke criteria daarbij waren de mate waarin de poltieke doelstellingen van de EU op het gebied van elektronische dienstverlening werden gedemonstreerd en ondersteund. In totaal zijn
52 finalisten uit vrijwel alle landen binnen de EU genomineerd. Er zijn vier catagoriŽn.

Vanaf 18 tot en met 20 november is de finale in MalmŲ. Daar presenteren de finalisten hun project tijdens de 5th European Union Minesterial Conference 2009 en wordt ook
de prijswinnaar bekend gemaakt.

De gemeente Apeldoorn maakt al geruime tijd gebruik van een virtuele wereld om de inwoners te betrekken bij belangrijke ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in de stad. In de eerste fase ging het alleen om het project Kanaalzone, later werd dit uitgebreid met onder meer de projecten Groot Zonnehoeve en Zuidbroek. Bezoekers kunnen met hun computer via www.virtueelapeldoorn.nl (met een kleine plugin) eenvoudig toegang krijgen tot virtueel Apeldoorn. Daar krijgen zij met 3D-beelden een realistisch beeld van hoe toekomstige projecten vorm krijgen.

Binnenkort wordt virtueel Apeldoorn onder andere uitgebreid met de gebieden ''het Rooster'' en het ''Park Zuidbroek'' van het project Zuidbroek.

Einde persbericht.

------------------------------------------------------------------------------------------Meer informatie via de Nieuwsdesk van de gemeente Apeldoorn, nummer (055) 580 13 63. 

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.