Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
3 december 2009

Aannemingsovereenkomst voor bouw Kristal getekend

De gemeente Apeldoorn, de woonzorgcorporatie Woonmensen en Moes Holding BV uit Zwolle hebben woensdagmiddag 2 december de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het Kristal ondertekend. De bouw van het voorzieningencentrum in Zuidbroek gaat op woensdag 16 december van start.

Wethouder Hans Wegman en directeur Peter Koburg van Woonmensen zetten de handtekening onder de aannemingsovereenkomst met Moes Holding BV (uit Zwolle). Ook ondertekenden zij de aannemingscontracten met Burgers Ergon Installatietechniek uit Apeldoorn en Kone Liften uit Den Haag. Gemeente Apeldoorn en woonzorgorganisatie de Woonmensen investeren gezamenlijk € 38,6 miljoen voor de bouw van het Kristal. Eind 2011 moet het centrale voorzieningencluster in het hart van Zuidbroek opgeleverd worden.

Het Kristal komt in het hart van Zuidbroek te staan, op de hoek van de Laan van de Charleston en de Distelvlinderlaan. Het complex beslaat een oppervlakte van 200 bij 200 meter. Blikvangers zijn de vier woontorens. De hoogste is 12 verdiepingen, de anderen zijn 9, 8 en 6 verdiepingen. Het Kristal herbergt naast wonen vele functies, zoals basisonderwijs, speciaal onderwijs, kinderopvang, zorg en biedt volop ruimte voor ontmoeting. Ook is er een kleinschalige buurtsuper voorzien, een grand café en een wijkcentrum. Bovendien komen er speciale servicewoningen van de Woonmensen en een groot aantal zorgvoorzieningen voor jong en oud. Architect van het Kristal is Frits van Dongen van de Architecten CIE uit Amsterdam.

Einde persbericht 

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.