Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
21 mei 2010

Anderen prikkelen om nóg duurzamer te worden

 

Energieneutraal wonen en dit delen met geïnteresseerden is waar André van Gessel zich mee bezig houdt. Zeker op de eerste zaterdag van de maand. Op deze zaterdagen geeft hij rondleidingen in zijn EnergieNeutrale Demohuis in Zuidbroek.

 

 

 

Inmiddels is het EnergieNeutrale Demohuis driemaal open geweest voor belangstellenden. Tijd om eens met André van Gessel terug te blikken.

De rondleidingen starten vanuit het informatiecentrum van de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontstaan er gesprekken, zo vertelt André van Gessel. “Met deze ontmoetingen wordt kennis en kunde gegenereerd, de verschillende woonsituaties worden besproken en dit lokt altijd weer leuke en boeiende discussies uit.”

Na een inleidend gesprek neemt André van Gessel de bezoekers mee naar zijn woning. “Het op en neer lopen naar mijn woning is een rustpunt, de gesprekken die er onderweg zijn, geven een bepaalde vorm van vertrouwelijkheid”, aldus Van Gessel.

De rondleidingen zijn voor André van Gessel geen belasting, in tegendeel, hij vindt het hartstikke leuk om te doen. De reacties van de bezoekers zijn zeer positief. Bezoekers vinden het bijzonder dat de familie van Gessel het huis openstelt voor bezichtiging. Door al deze reacties behoudt André van Gessel zijn enthousiasme om door te gaan. Door de rondleidingen worden mensen geactiveerd en geprikkeld om verder te denken in het toepassen van duurzaam wonen. De gesprekken leiden tot het perfectioneren van de mogelijkheden. Belangrijk hierbij is dat men ziet, dat duurzaam wonen op iedere woonsituatie kan worden toegepast. Het is André van Gessel opgevallen dat veel bezoekers al best veel weten over duurzame energie en de diversiteit van de mogelijkheden. Ze weten alleen niet goed hoe ze het moeten toepassen op de eigen woonsituatie. Met de rondleidingen wil André van Gessel mensen enthousiasmeren en prikkelen door aan te geven dat je op deze manier van wonen de energiebehoefte op langer termijn in eigen hand hebt.

Het enthousiasme van André van Gessel is overgeslagen op zijn buurman: “Mijn buurman is bezig met het bouwen van zijn woning, hij wil proberen er nog meer uit te halen. Het kan zijn dat ik achter ga lopen, maar dat hoort ook bij de voortrekkersrol”, aldus André van Gessel.

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u ook een bezoek brengen aan het EnergieNeutrale Demohuis? Kijk op de website www.zuidbroek.info voor meer informatie over de openingstijden.

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.