Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 
16 juli 2011

 

Goede plaats om te wonen

Overzicht Elsevier van de beste gemeenten in 2011

APELDOORN
Apeldoorn is een goede gemeente om te wonen. In de jaarlijkse vergelijking van alle 418 gemeenten door Elsevier en Bureau Louter scoort Apeldoorn goed. Van de grote gemeenten staat Apeldoorn op plek vijf.

De kleinere gemeenten scoren traditioneel veel hoger dan de honderdduizend plussers. De 'beste' grote gemeente Haarlem is op de algehele ranglijst 27e, ver achter winnaar Haren. Apeldoorn staat op de algehele lijst zeventigste. Daarmee laat het omliggende gemeenten ruim achter zich. Zo staat de gemeente Zutphen op de 233e plek en is Deventer nummer 194. Ook de kleinere gemeentes Epe (87), Voorst (119), Nunspeet (137) en Brummen (268) hebben het nakijken.

Apeldoorn scoort zeer goed qua economie en openbaar vervoer, maar ook met cultuur en uitgaan. Zeer matig scoort de gemeente daarentegen qua verkeersveiligheid en misdaad. Op overlast en veiligheid en sociaal klimaat valt er voor Apeldoorn volgens de onderzoekers nog veel verbetering te boeken.

Op de landkaart die binnen het onderzoek werd ingekleurd, ligt Apeldoorn centraal in een donkergroene zone die zich uitstrekt van de randmeren (gemeente Ermelo) tot Rheden. Donkergroen betekent op die kaart dat het daar zeer goed wonen is.

Apeldoorn heeft zijn basisvoorzieningen goed in orde, wordt in het onderzoek geconstateerd. Het kinderpakket, jongerenpakket, zorgpakket en winkelaanbod krijgen een hoge waardering.

(Stentor, 7 juli 2011)

 

Meer nieuws...

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.