Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 

Energie Neutraal

Zuidbroek moet op termijn een energieneutrale wijk worden. Energieneutraal houdt in dat de energie die in een jaar tijd in de woningen en gebouwen van Zuidbroek wordt gebruikt, wordt opgewekt met duurzame bronnen. In Zuidbroek zal dat worden bereikt door middel van investeringen in het warmtenet (met warmte van de rioolwaterzuivering en biogas), de bouw van zeer energiezuinige woningen en gebouwen en met energiebesparing tijdens het gebruik.
En van de energiemaatregelen is het milieuvriendelijk verwarmingssysteem.

Hoe werkt het?

De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door een CV-ketel op aardgas. In de wijk Zuidbroek wordt het op een milieuvriendelijke manier gedaan. Uw woning wordt verwarmd door warm water. Dit warme water is afkomstig uit een centraal ketelhuis dat is gebouwd op het terrein van het rioolwaterzuivering aan de Stadhoudersmolenweg in Apeldoorn. Bij deze waterzuivering van het Waterschap Veluwe komt warmte vrij bij de zuivering van rioolwater, afkomstig van huishoudens en bedrijven uit Apeldoorn. Deze warmte wordt, samen met de warmte afkomstig van aardgasgestookte ketels, naar de huizen in de wijk Zuidbroek getransporteerd. Deze manier van warmteopwekking bespaart aanzienlijke hoeveelheid aardgas en dat is goed voor het milieu.

Hoe wordt uw woning verwarmd?

Ook uw woning is rechtstreeks aangesloten op het wijkverwarmingssysteem en wordt verwarmd door gewone radiatoren of vloerverwarming. De temperatuur kunt u uitstekend regelen met thermostaatkranen. Uw huis heeft geen gasaansluiting of CV-ketel en de gasmeter heeft plaats gemaakt voor een digitale warmtemeter, die precies meet hoeveel warmte u gebruikt.
Douchen: net zo comfortabel, want hetzelfde wijkverwarmingssysteem verwarmt ook uw schone leidingwater. Met dit opgewarmde water kunt u heerlijk douchen of baden.
De capaciteit van de hoeveelheid warm water kunt u bij aanvang van de bouw van uw woning zelf bepalen. In de keuken heeft u geen gas om te koken, maar kunt u gebruik maken van bv een keramische, elektrische of inductiekookplaat.
De jaarlijkse kosten voor verwarming en warmwater zijn vergelijkbaar met een gewone aardgasaansluiting. Bovendien heeft u geen CV- ketel meer in uw woning. Dat scheelt ruimte, vraagt geen onderhoud en is bovendien veiliger.

                  

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.