Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 

Het Kristal

 

 

 

“’s Ochtends brengen mijn man of ik onze drie kinderen naar het Kristal: onze oudste zoon Finn naar gewoon onderwijs, onze jongste zoon Jona naar speciaal onderwijs en onze dochter Fleur naar de kinderopvang. Hun oma woont ook in het Kristal en is op een van de scholen voorleesoma, opa doet klusjes voor de kinderopvang. Na schooltijd halen we de kids op, soms blijven ze nog even bij opa en oma. Dan doen we eerst nog even boodschappen in de Kristal supermarkt of we eten snel iets bij het Grand café. ’s Avonds ga ik naar het Kristal voor een zangles in het wijkcentrum, opa krijgt computerles van Finn en oma gaat met Fleur zwemmen.”

 

Kristal, goed voor elkaar

Eind 2009 startte bouwbedrijf Moes in opdracht van de Woonmensen en de gemeente Apeldoorn in Zuidbroek met de bouw van het Kristal. Een unieke bron van ontmoeting en beleving voor iedereen. Een bijzonder gebouw in het hart van de nieuwe wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Bijzonder omdat er zoveel verschillende organisaties zo intensief samenwerken. Zoals basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang. Of een buurtwinkel, een grand café en een wijkcentrum. Maar het Kristal is ook bijzonder omdat er maar liefst 100 schitterende appartementen van woonzorgorganisatie de Woonmensen gebouwd zijn en er komt een groot aanbod aan zorgvoorzieningen. Hier kunnen mensen dus zorgeloos wonen en blijven wonen.

Woningen met zorgarrangementen


In het Kristal heeft de Woonmensen 100 sociale huurappartementen gebouwd die zeer geschikt zijn om op een goede manier zorg te kunnen ontvangen. Denk aan grotere ruimtes, brede deuren en geen drempels. Op het gebied van veiligheid kunt u denken aan zaken als alarmering, elektronisch slot, automatische verlichtingspunten, etc. De bewoners huren de woning van de Woonmensen en kunnen uiteraard ook zorg op maat ontvangen van de Woonmensen.

Onderwijs


Naast wonen, zorg en welzijn neemt ook het onderwijs een belangrijke plek in bij het Kristal. Er is één voorziening voor onderwijs, dagbesteding, opvang, revalidatie en ondersteuning. De basisscholen De Vliegenier en De Diamant vormen samen met Kinderopvang OOK het regulier onderwijscluster. Het speciaal onderwijscluster bestaat uit De Zonnehoek en Mariëndael. Ook ViaReva en De Passerel maken onderdeel uit van het Kristal. Doordat alles in één gebouw zit, vindt er veel samenwerking en integratie tussen regulier en speciaal onderwijs plaats.


Voorzieningen

Architect van Het Kristal is Frits van Dongen van de architekten Cie uit Amsterdam. Naamgever van Het Kristal is stedenbouwkundige Gerrit Vosselman, ontwerper van de wijk Zuidbroek. Hij wilde alle lijnen van de wijk op één punt laten samenkomen in één kristallisatiepunt, waar nieuwe activiteiten ontstaan. Zo ontstond de naam Het Kristal. In het gebouw zelf komen alle lijnen op hun beurt weer samen in de aula, in het hart, van het gebouw.

Er is een grand café, Het Briljant, waar ook wijkbewoners kunnen eten. Andere wijkvoorzieningen zijn een 55+ punt, diverse eerstelijns zorgvoorzieningen zoals een apotheek en een dependance van een huisartsenpraktijk, fysiotherapie en orthopedagogie.

Belangstelling

Als u belangstelling heeft voor een woning in het Kristal kunt u contact opnemen met de klantadviseurs van de Woonmensen: (055) 548 48 48 of stuur een e-mail naar klantadvies@woonmensen.nl.                           

Meer informatie over Het Kristal vindt u op de website.                       Bekijk hier de prachtige artist impressions! 

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.