Vul uw hierboven uw e-mail adres in als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen.

 
 

Kavels Eikepagelaan
8 september 2016

Nog een paar kavels beschikbaar!
Lees meer...

VERKEERSONTSLUITING ZEVENHUIZEN - ZUIDBROEK
8 september 2016

Definitieve oplossing verkeersontsluiting Zuidbroek gepresenteerd. Hoe ziet deze ontsluiting eruit?
Lees meer...

Nieuw in Zuidbroek - Project Sporenveld
8 september 2016

In Het Rooster ontwikkeld AM 23 rijwoningen en 2 tweekappers.
Lees meer...

Oplevering Parkwoningen in Zuidbroek
16 juni 2016

Op donderdag 16 juni vierde wethouder Nathan Stukker samen met kopers, projectontwikkelaar Bemog en bouwbedrijf Nikkels de oplevering van de eerste van dertien luxe Parkwoningen aan de Rumbastraat tegenover het park in Zuidbroek.
Lees meer...

Start verkoop plan Het Rosendael
26 mei 2016

Roosdom Tijhuis uit Rijssen start donderdag 26 mei van start met de verkoop van de volgende zes fraaie nieuwbouwwoningen aan de Laan van Zuidbroek te Apeldoorn.
Lees meer...

 

Praktijk voor Rebalancing en Trager

Ze omschrijft haar werk als een cocktail van een haptonoom, een fysiotherapeut en een psycholoog. Janneke Venema heeft sinds zes jaar een praktijk voor Rebalancing en Träger en woont aan de rand van het Kristal.

"Het Kristal biedt mogelijkheden tot samenwerking"

“Oorspronkelijk kom ik niet uit Apeldoorn, ik ben hier in 1991 komen wonen. Destijds woonde ik in een flat aan de Germanenlaan, zonder lift. Daar ben ik ook gestart met mijn praktijk, in een extra slaapkamer. Eind 2008 verhuisde ik samen met mijn partner naar Zuidbroek. Die overstap voelde als een ware revolutie. Ik kreeg ineens een echte praktijk aan huis, die ik geheel naar eigen wens en inzicht kon inrichten. Deze ruimte geeft rust. Nu kunnen mensen met rolstoel of een scoot mobile ook bij me komen. Ja, hier is het goed!”

De keuze voor Zuidbroek kwam niet zozeer bij Janneke vandaan. “Mijn partner heeft gekozen voor Zuidbroek. Hij wilde graag een nieuwbouwhuis. De ligging aan de rand van Apeldoorn, de ruimte, de zon en het vrije uitzicht hebben allemaal meegewogen in de keuze voor dit huis. Ikzelf vond de aanwezigheid van het Kristal een pluspunt. Ik zie daar kansen om mijn diensten in te zetten en samen te werken met het gezondheidscentrum. Een kruisbestuiving als het ware! Maar op dit moment heb ik nog mijn handen vol aan mijn praktijk.”

Rebalancing en Träger zijn vormen van massagetherapie. Janneke legt uit wat zij voor iemand kan betekenen in haar praktijk. “Het lichaam kun je vergelijken met een gebouw. Ik kijk dan ook altijd eerst hoe iemand staat. Sommige mensen staan scheef, anderen in elkaar gedoken bijvoorbeeld. Deze houdingen komen voort uit gewoonte, maar ontstaan ook wanneer iemand iets heeft meegemaakt. Ook zijn er neurologische redenen, zoals je ziet bij mensen met spasmen. Uit deze houdingen komen klachten naar voren. Het lichaam gaat reflexen vertonen die ze van nature niet heeft meegekregen. Daardoor wordt het moeilijk om echt te ontspannen. Ik ga kijken hoe ik deze reflexen kan kalmeren of juist stimuleren. Ik probeer met mijn behandeling om het lichaam zo te benaderen, zodat het de weerstand opgeeft en ontspant. “

De praktijk aan huis is voor Janneke een uitkomst: “Het huren van een ruimte kost veel geld en zo’n ruimte moet je vaak ook delen. Ik ben afhankelijk van mijn massagetafel, dus dat is praktisch gezien minder handig. En je eigen inrichting kan dan niet. Het is erg fijn om een eigen praktijk te hebben.” Toch denkt ze er wel eens over om op termijn in het Kristal een ruimte te huren, bijvoorbeeld voor een dag in de week. Voor de medische samenwerking, maar ook voor de contacten. “Collegiaal contact is fijn. Plus het is prettig om met iemand te sparren of even stoom af te blazen. Ik werk nu ook wel samen met andere disciplines, want ik wil dat mensen het best worden geholpen. Maar veel van mijn werk doe ik alleen. De afwisseling met de massagecursussen die ik extern geef is dan ook heel welkom. Dan werk ik in een groep en heb ik twee vaste assistenten, dat is heerlijk om te doen.”

Mensen om zich heen, dat is ook wat Janneke aanspreekt in Zuidbroek. “Het wonen in Zuidbroek bevalt heel goed. Ik voel me goed in een jonge wijk, je voelt de levendigheid. Alles is nog nieuw en niet vastgeroest in patronen. Wel mis ik nog de bomen in de wijk en het groen. De grond is hier arm, maar de wijk heeft potentie!”

Meer lezen over Janneke en haar praktijk? www.rebalancing-apeldoorn.nl  

Terug naar boven
 
 

 

 
 

Maquette Zuidbroek


Te zien in het Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

 Kavels + Panden winkel

Aanbod kavels in Zuidbroek bij de Kavels + Panden winkel.